تصویب اهداف کلان و خرد لایحه نظام باشگاه داری در مجلس

تصویب اهداف کلان و خرد لایحه نظام باشگاه داری در مجلس

به گزارش بازی فوتبال، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده ۱ و ۲ لایحه نظام جامع باشگاه داری را به تصویب رساندند.


به گزارش بازی فوتبال به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با مواد یک و دو لایحه نظام جامع باشگاه داری در جمهوری اسلامی ایران هم موافقت کردند.
به باعث ماده یک این لایحه اصطلاحات و اختصارات به کار رفته در این قانون در معانی مشروح ذیل است:
۱- وزارت: وزارت ورزش و جوانان
۲- نظام جامع: سندی است قانونی مبیّن ارکان باشگاه داری ورزشی کشور که در چهارچوب مقررات تعیین شده در امتداد اجرای قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان مصوب ۱۶/ ۶/ ۱۳۹۹ تدوین شده است.
۳- فدراسیون: فدراسیون های ورزشی
۴- رشته های ورزشی سنتی، آیینی، بومی و محلی: به رشته های ورزشی اطلاق می شود که خاستگاه آن کشور جمهوری اسلامی ایران است.
۵- رشته های ورزشی واجد ارزش: به رشته های ورزشی اطلاق می گردد که از حیث فرهنگ اسلامی- ایرانی واجد اهمیت و اولویت باشد.
۷- رشته های ورزشی پایه: به رشته های ورزشی اطلاق می شود که بسترسازی مناسب را برای ترویج و تعمیم بعضی از رشته های ورزشی ایجاد می نمایند.
۸- رشته های ورزشی پررتبه و پرنشان(مدال ): به رشته های ورزشی اطلاق می شود که در بازیهای المپیک، بازیهای پاراالمپیک، بازیهای آسیایی و بازیهای پاراآسیایی دارای رشته ها و مواد گوناگونی می باشد.
۹ـ رشته های ورزشی پرمخاطب: رشته های ورزشی هستند که مورد اقبال و توجه تعداد بیشتری از مردم جامعه قرار دارند.
۱۰- رده های پایه: به رده های نونهالان، نوجوانان و جوانان اطلاق می شود که ورزشکاران در آن سطوح فعالیت دارند.
تبصره- مصادیق رشته های ورزشی بندهای (۴) تا (۱۰) این ماده توسط وزارت در بخشنامه اجرائی مبحث ماده (۲۳) این قانون تعیین می گردد.
۱۱ - باشگاه ورزشی: به مؤسسه ای فرهنگی- ورزشی اطلاق می شود که توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با مجوز وزارت تأسیس می شود و با هدف تعلیم و ترویج سلامت جسمی، روحی و روانی افراد جامعه مبتنی بر ارزش های اسلامی و اصول علمی، ایجاد فضای کسب وکار و به دست آوردن رتبه و نشان (مدال) در یک یا چند رشته ورزشی مطابق ضوابط فنی و عمومی مربوطه فعالیت می کند.
۱۲- باشگاه ورزشی حرفه ای: به باشگاهی اطلاق می شود که توسط اشخاص حقوقی تأسیس و از صلاحیت های لازم در چهارچوب ضوابط تعیین شده در ماده (۵) این قانون و مقررات و ضوابط فنی هر رشته ورزشی برخوردارست و با هدف تعلیم و تعمیم سلامت جسمی، روحی و روانی افراد جامعه و کسب انتفاع مالی با رعایت ارزش های اسلامی فعالیت می نماید.
۱۳- ورزشگاه: مکان ورزشی که دارای جایگاه تماشاچی بوده و از معیارها و ضوابط فنی مورد تأیید وزارت برای برگزاری رویدادها، مسابقات و کارهای ورزشی برخوردارست.
۱۴- اتحادیه باشگاه های ورزشی: شخصیت حقوقی مستقل و غیرانتفاعی متشکل از باشگاه های ورزشی عضو است که با هدف نظارت و تأمین حقوق صنفی باشگاه داران دارای مجوز باشگاه‎داری عضو در کلیه زمینه های ورزشی با مجوز وزارت تأسیس می شود و بعد از تأیید اساسنامه توسط وزارت فعالیت می نماید.
۱۵- اتحادیه باشگاه های ورزشی حرفه ای: شخصیت حقوقی مستقل و انتفاعی متشکل از باشگاه های ورزشی حرفه‎ای عضو است که با هدف نظارت و تأمین حقوق صنفی باشگاه داران دارای مجوز باشگاه داری حرفه ای، با مجوز وزارت تأسیس می شود و بعد از تأیید اساسنامه توسط وزارت فعالیت می نماید.
۱۶- پروانه فعالیت باشگاه ورزشی: مجوزی که بمنظور فعالیت باشگاه داری در زمینه ورزشی بر مبنای بند (۱۱) این ماده با تأیید فنی فدراسیون مربوطه از جانب وزارت صادر می گردد. کلیه باشگاه های دارای پروانه، می توانند عضو اتحادیه باشگاه های ورزشی شده و مطابق قوانین و مقررات با نظارت وزارت فعالیت نمایند.
۱۷- پروانه فعالیت باشگاه ورزشی حرفه ای: مجوزی است که بمنظور فعالیت باشگاه داری، در زمینه حرفه ای بر مبنای بند (۱۲) این ماده با تأیید فدراسیون مربوطه از جانب وزارت صادر می گردد. کلیه باشگاه های دارای پروانه باشگاه داری حرفه ای، عضو اتحادیه باشگاه‎های ورزشی حرفه ای شده و مطابق قوانین و مقررات با نظارت وزارت فعالیت نماید.
۱۸ - مرکز آموزشی تخصصی ورزش: به مرکزی اطلاق می شود که زیر نظر باشگاه ها به عرضه خدمات آموزشی و تخصصی برای رده های پایه در یک رشته ورزشی می پردازد.
۱۹- تیم گان‎: به مسابقات ورزشی باشگاهی اطلاق می شود که زیر نظر فدراسیون های ورزشی و در رده های سنی و سطوح مختلف برگزار می گردد.
۲۰- رشته های ورزشی دریامحور: به رشته های ورزشی اطلاق می شود که در بستر محیط های دریایی، ساحلی و رودخانه‎ای به انجام می رسد.
۲۱- مسئولیت اجتماعی: عبارت است از مسئولیت باشگاه های ورزشی نسبت به انجام تعهدات اجتماعی، فردی و شهروندی در امتداد تحقق منافع عمومی جامعه با بهره گیری از ظرفیتهای ورزشی.
۲۲- کانون های هواداران باشگاه: نهاد غیرانتفاعی مردمی که تحت مدیریت باشگاه و بمنظور جذب و ساماندهی کارهای هواداران و تقویت هویت اجتماعی، ملی و اجرای برنامه های فرهنگی-اجتماعی و پشتیبانی از باشگاه در رویدادهای ورزشی، فعالیت می کند.
۲۳- کارگزاری های نقل و انتقال بازیکنان و مربیان ورزشی: به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اطلاق می شود که به عنوان واسطه میان باشگاه های ورزشی، ورزشکاران، مربیان و سایر ذی نفعان با هدف تسهیل فرایند نقل و انتقال، مذاکره قراردادها و عرضه مشاوره و خدمات حرفه ای فعالیت می نمایند.
تبصره- تعاریف مندرج در بندهای (۱۱) و (۱۴) این ماده به ترتیب جایگزین تعاریف بندهای «چ» و «ح» ماده (۲) قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان مصوب ۱۶/ ۶/ ۱۳۹۹ می شود.
گفتنی است بند ۶ ماده یک این لایحه پیش تر به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شده بود.
در ادامه نمایندگان با ماده ۲ لایحه نظام جامع باشگاه داری در جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند.
به باعث ماده ۲ لایحه مذکور؛ اهداف کلان و خُرد این قانون به شرح زیر است:
الف- اهداف کلان:
۱- افزایش سهم باشگاه های ورزشی در ارتقاء سلامت و تندرستی مردم.
۲- افزایش سهم باشگاه های ورزشی در ارتقاء هویت، عزت، اقتدار ملی، سیاست گذاری عمومی و فرهنگی.
۳- افزایش سهم باشگاه های ورزشی در ارتقاء فرهنگی جامعه مبتنی بر ارزش های اسلامی- ایرانی و موازین شرعی.
۴- افزایش سهم باشگاه های ورزشی در رونق اقتصاد کشور.
ب- اهداف خُرد:
۱- توسعه و تعمیم ورزش همگانی با رویکرد ورزش آسان، ارزان و در دسترس برای عموم مردم.
۲- کاهش تصدی گری دولت در قسمت باشگاه های ورزشی.
۳- بسترسازی و پشتیبانی از نظام بیمه های اجباری، مکمل و تخصصی، درمان و بازنشستگی در باشگاه های ورزشی.
۴- تعیین نوع و میزان مشوق ها و شرایط حمایتی و مالیاتی برای تأسیس و اداره باشگاه های ورزشی و همینطور برای حامیان ورزشی.
۵- تعیین منابع درآمدی پایدار (فعالیت های تجاری، اقتصادی و حق پخش رسانه ای) باشگاه های ورزشی.
۶- رشد کسب وکارها و اشتغال زایی در زمینه ورزش.
۷- ترویج و تعمیم اخلاق و معنویت، منش پهلوانی، نهضت داوطلبانه و توسعه کارهای فرهنگی و اجتماعی.
۸- ارتقاء سرمایه اجتماعی، وفاق و همبستگی ملی، غرور ملی، نشاط اجتماعی و قانون مداری از راه ورزش.
۹- ارتقاء دانش حقوق ورزشی و ضابطه مندسازی قراردادهای ورزشی.




منبع:

1404/02/07
13:18:52
5.0 / 5
8
تگهای خبر: آموزش , المپیك , بازی , بازیكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فیفا و PES

بازی فوتبال
pesfifa.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازی فوتبال محفوظ است

بازی فوتبال

بازیهای کامپیوتری
بازی فوتبال، قلب تپنده دنیای بازی‌های PES و FIFA