هشدار جدی تاج به باشگاه ها از کسر امتیاز و سقوط تا لغو مجوز حرفه ای در انتظار متخلفان

هشدار جدی تاج به باشگاه ها از کسر امتیاز و سقوط تا لغو مجوز حرفه ای در انتظار متخلفان

به گزارش بازی فوتبال، رئیس فدراسیون فوتبال در سمینار سالانه مجوز حرفه ای اظهار داشت: مهم ترین سر تیتر نشست امروز اینست که صورت های مالی باشگاه ها سالانه باید افشا شود.


مهدی تاج در سمینار سالانه افسران مجوز حرفه ای باشگاه ها اظهار نمود: در ابتدا ضروری است از مصطفی زارعی تقدیر کنم که سال ها برای کمیته مجوز حرفه ای زحمت کشیدند و اقدامات بسیار خوبی را در این بخش و برای باشگاه ها انجام داد اما به علت موانع قانونی نتوانستند به همکاری خود ادامه دهد. در عین حال، از تجربیات ایشان بعنوان مشاور استفاده خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: همینطور از تجربیات محمدرضا ساکت که سال ها بعنوان دبیرکل و عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و مدیرعامل باشگاه سپاهان فعالیت نموده است، استفاده خواهیم کرد.
رئیس فدراسیون در رابطه با اهمیت مجوز حرفه ای اظهار داشت: اگر بخواهم در رابطه با مجوز حرفه ای به چند مبحث اشاره کنم، باید بگویم که کنفدراسیون فوتبال آسیا کم کم، با فرایندی مشابه اتفاقی که در یوفا روی داده، درحال نهادینه کردن الزامات جدید است.
وی اضافه کرد: در ایام ابتدایی، بحث مجوز حرفه ای بیشتر بر افشای صورت های مالی، اعلام سود و زیان و شفافیت مالی متمرکز بود، اما به مرور شرایط سخت تر شد و امروز به نسخه ای رسیده ایم که الزامات خیلی مشکل و دشواری دارد.
رئیس فدراسیون خاطرنشان کرد: اشخاصی که با این مساله آشنایی دارند، می دانند که ایجاد زمینه های ضروری جهت اجرای مجوز حرفه ای در کشور ما با عنایت به شرایط نقدینگی بسیار دشوار است و افسران مجوز حرفه ای باید این مساله را بسیار جدی بگیرند.
وی افزود: محمدرضا ساکت تصمیم دارد با هیات مدیره همه باشگاه ها جلسه داشته باشد. این کار باید از همین امروز آغاز شود تا مدیران باشگاه ها بدانند چه مواردی برای دریافت مجوز حرفه ای مورد توجه قرار می گیرد و چه الزاماتی را باید رعایت نمایند.
رئیس فدراسیون در رابطه با الزامات در ارتباط با ورزشگاه ها اظهار داشت: یکی از مباحث مهم، مبحث ورزشگاه هاست. ورزشگاه ها به پنج دسته تقسیم شده اند و برای کشورهایی مانند ایران شرایط مقداری سخت شده است. الزاماتی مانند ظرفیت ورزشگاه باید مشخص و تعیین شود و بعد از آن موضوع هایی مانند سقف دو سمت، نور و جایگاه VVIP مطرح است.
وی اضافه کرد: اخیراً الزاماتی در رابطه با برخورداری ورزشگاه های دارای معیار A مطرح گردیده است که با عنایت به سختی کار، در شرایط فعلی لزوم عمومی ندارد و بیشتر برای قسمتهایی مانند جایگاه و روبه روی جایگاه مورد توجه قرار گرفته است. البته این مصوبه از سال ۲۰۲۸ اجرا می گردد.
وی در ادامه به دستورالعمل های مالی و بازی جوانمردانه مالی اشاره نمود و اظهار داشت: مبحث دیگر، دستورالعمل های مالی و بازی جوانمردانه است. در راه قانونی باید الزامات مشخصی وجود داشته باشد. قبلاً در رابطه با بودجه باشگاه ها، جذب بازیکنان خارجی و قرارداد بازیکنان داخلی مباحثی مطرح می شد.
رئیس فدراسیون فوتبال اضافه کرد: در رابطه با بازیکنان خارجی برخی مواقع اتفاقاتی می افتاد که این بازیکن از نفرات داخلی ما سطح پایین تری داشت. به این مساله توجه داشتیم که کیفیت بازیکنان خارجی باید در سطح قابل قبولی باشد. بنابراین معیارهایی مانند سابقه بازی ملی یا حضور در لیگ های با کیفیت را درنظر گرفتیم. نهایت فلسفه بازی جوانمردانه مالی این است که اگر وضعیت مالی باشگاه خوب است، می تواند بازیکن گرانقیمت خریداری کند و اگر شرایط مالی مناسبی ندارد، باید بازیکن گرانقیمت خویش را بفروشد.
تاج در رابطه با وضعیت مالی باشگاه ها اظهار داشت: در بحث دخل و خرج باید کاهش زیان انباشته را داشته باشیم. همه باشگاه ها دارای زیان انباشته هستند و باید جلوی زیان عملیاتی را هم بگیریم. باشگاه ها باید هزینه های خویش را کاهش دهند و باید مانع زیان دهی خود در هر فصل شوند.
وی اضافه کرد: بهبود امور مالکانه هم یکی دیگر از شروط مهم می باشد. باشگاه ها باید وابستگی خویش را به شرکت مادر کاهش دهند و در دفاتر خود نشان دهند که میزان وابستگی به بانک یا شرکتهای مادر کم شده است.
رئیس فدراسیون فوتبال افزود: باشگاه ها باید بوسیله سایر منابع درآمدی درآمدهای خویش را بالا برند و وابستگی به شرکت مادر مالک را به ۶۰ درصد کاهش دهند.
وی شفافیت مالی را یکی از مهم ترین الزامات مجوز حرفه ای دانست و اظهار داشت: مهم تر از تمامی این است که باشگاه ها باید صورت های مالی خویش را افشا کنند. اگر اعلام می نماییم هزینه های باشگاه فلان مبلغ بوده و میزان زیان هم مشخص است، مردم باید بتوانند این اطلاعات را ببینند و مطالبه گر باشند.
تاج اضافه کرد: این مساله در دنیا مرسوم می باشد و سبب می شود باشگاه ها توجه بیشتری به هزینه ها و درآمدهای خود داشته باشند. ازاین رو باید صورت های مالی و سود و زیان باشگاه ها به هر طریق ممکن افشا شود. به ما گفته شده است که این مساله باید بصورت سالانه صورت گیرد و یکی از سرفصل های مهم مجوز حرفه ای است. در حقیقت سر تیتر جلسه امروز همین بحث ضرورت افشای صورت های مالی است.
وی در رابطه با جرائم در ارتباط با عدم رعایت الزامات مجوز حرفه ای اظهار داشت: برخی جرائم در سالیان اول با بخشایش همراه شد، اما در سالیان بعد ضمانت های اجرائی جدی تری درنظر گرفته شده است؛ همچون کسر سه امتیاز، سپس کسر شش امتیاز، سقوط به دسته پایین تر و در نهایت عدم اعطای مجوز فعالیت.
رئیس فدراسیون فوتبال اضافه کرد: البته همه این تصمیمات امکان استیناف خواهی دارد، اما اگر رای در مرحله استیناف هم تأیید شود، رئیس و نه اعضای هیات رئیسه نمی توانند این جرائم را تغییر دهند، مگر در موارد بسیار استثنایی که امکان طرح مبحث در CAS وجود داشته باشد.
تاج در انتها اظهار داشت: کار بسیار سختی پیش رو داریم و باشگاه ها باید از همین حالا مبحث مجوز حرفه ای را جدی بگیرند و برای رعایت تمام الزامات آن برنامه ریزی کنند.
با این وجود، از تجربیات ایشان به عنوان مشاور استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: همچنین از تجربیات محمدرضا ساکت که سال ها به عنوان دبیرکل و عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و مدیرعامل باشگاه سپاهان فعالیت نموده است، استفاده خواهیم کرد.
رئیس فدراسیون در ارتباط با اهمیت مجوز حرفه ای گفت: اگر بخواهم در ارتباط با مجوز حرفه ای به چند مبحث اشاره کنم، باید بگویم که AFC کم کم، با فرایندی مشابه اتفاقی که در یوفا روی داده، در حال نهادینه کردن الزامات جدید است.
وی افزود: در روزهای ابتدایی، بحث مجوز حرفه ای بیشتر بر افشای صورت های مالی، اعلام سود و زیان و شفافیت مالی متمرکز بود، اما به مرور شرایط سخت تر شد و امروز به نسخه ای رسیده ایم که الزامات خیلی مشکل و دشواری دارد.
رئیس فدراسیون تصریح کرد: افرادی که با این مسئله آشنایی دارند، می دانند که ایجاد زمینه های ضروری جهت اجرای مجوز حرفه ای در کشور ما با توجه به شرایط نقدینگی بسیار دشوار است و افسران مجوز حرفه ای باید این مسئله را بسیار جدی بگیرند.
وی اضافه کرد: محمدرضا ساکت تصمیم دارد با هیئت مدیره همه باشگاه ها جلسه داشته باشد. الزاماتی مانند ظرفیت ورزشگاه باید مشخص و تعیین شود و پس از آن مبحث هایی مانند سقف دو سمت، نور و جایگاه VVIP مطرح است.
وی افزود: اخیراً الزاماتی در ارتباط با برخورداری ورزشگاه های دارای معیار A مطرح گردیده است که با توجه به سختی کار، در شرایط فعلی ضرورت عمومی ندارد و بیشتر برای قسمت هایی مانند جایگاه و روبه روی جایگاه مورد توجه قرار گرفته است. قبلاً در ارتباط با بودجه باشگاه ها، جذب بازیکنان خارجی و قرارداد بازیکنان داخلی مباحثی مطرح می شد.
رئیس فدراسیون فوتبال افزود: در ارتباط با بازیکنان خارجی برخی مواقع اتفاقاتی می افتاد که این بازیکن از نفرات داخلی ما سطح پایین تری داشت.


منبع:

1405/07/11
12:25:57
0.0 / 5
5
تگهای خبر: بازی , بازیكن , باشگاه , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فیفا و PES

بازی فوتبال
pesfifa.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازی فوتبال محفوظ است

بازی فوتبال

بازیهای کامپیوتری
بازی فوتبال، قلب تپنده دنیای بازی‌های PES و FIFA